Algemene voorwaarden

Om misverstanden te voorkomen hebben wij deze voorwaarden hier ter inzage. Bij deze dan ook een vriendelijk verzoek aan onze klanten, om de voorwaarden alvorens u een bestelling plaatst door te nemen op de site.

Leveringsvoorwaarden

Voordat u een bestelling plaatst, wees er dan zeker van, dat u de juiste bestelling en de aankoop hiervan heeft gedaan, u ontvangt altijd een bevestiging van ons. Voor informatie over techniek, maten, gewichten, etcetera, kunt u ons altijd via onze e-mail om advies vragen. Wij hebben de kennis van onze producten in huis, dit voorkomt vergissingen.

Bestellings-bevestiging

De bestellingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestigings-mail waarin de volgende zaken af te lezen zijn:
De specificatie van uw bestelde artikel(en), de eventuele verzendkosten, het te betalen bedrag, de leveringstermijn en de gegevens welke u nodig heeft om de betaling te verrichten.

Reserveren van bestelde artikelen

Wij kunnen geen artikelen voor u reserveren, wij werken namelijk in directe samenwerking met de fabrikanten en omdat wij een grote collectie met uiteenlopende artikelen verkopen, worden er bijna geen voorraden bij ons aangelegd, u bent bij ons dan ook altijd verzekerd van nieuw geproduceerde artikelen en geen overjarige oude producten, dus bestellingen gelden hierdoor bij ons altijd als definitief.

Betaling

Betalingen dienen te worden gedaan d.m.v. overboeking op de bankrekening van onze firma: Special Products Holland te Vlissingen. ING Bank rekeningnummer: 68 06 13 692. IBAN: NL55 INGB 0680 6136 92. BIC: INGBNL2A.
Zodra uw betaling bij ons bijgeschreven is, zullen wij de bestelling / levering in gang zetten. U krijgt van ons vooraf altijd de verwachte leveringstermijn door, dus geen verrassingen achteraf. Uiteraard kan het door overmacht voorkomen, dat wij de leveringstermijn niet kunnen halen, dan wordt er altijd overleg met U als klant gepleegd en wordt u op de hoogte gebracht.

Aansprakelijkheid

Special Products Holland is niet aansprakelijk voor schade tijdens transport en verlies van de zending, echter wij doen er alles aan om de artikelen perfect te verpakken, dus wordt ieder verzonden artikel verzekerd tegen verlies om zo ieder risico voor de klant uit te sluiten. Ook krijgt u van ons het trackingsnummer van de zending aan u per mail door, zodat u, uw zending helemaal kunt volgen.

Special Products Holland is niet aansprakelijk voor product-veranderingen welke zonder ons medeweten zijn doorgevoerd bij de artikelen, ook dragen wij geen verantwoordelijkheid voor eventuele fouten in onze product beschrijvingen.
Wij leveren de producten uit tegen de in de site vermelde prijzen, echter wij behouden ons het recht voor om een bestelling te cancelen als blijkt dat de prijs bewijsbaar foutief is vermeld, of als er een prijs-overschrijding blijkt te zijn van meer dan 10 %, door prijsverhogingen bij onze leveranciers of andere onvoorziene oorzaken. Wij zullen in dergelijke voorvallen altijd eerst onze klant informeren.

Prijzen en verzending

Alle vermelde prijzen zijn in euro’s en inclusief de geldende B.T.W. (De consumenten prijzen zijn vermeld). Wij verzenden hoofdzakelijk per Post-NL als aangetekend pakket met zekerheid ! Indien door ons vermeld leveren wij Franco huis (dit kan per artikel verschillend zijn). Wij brengen tot een aankoop goederen-bedrag van 100,00 euro een vast bedrag voor verpakkings- en verzendkosten in rekening van 10,00 euro. Boven 100,00 euro aankoop goederen-bedrag leveren wij de meeste artikelen Franco-huis, mits duidelijk anders door ons aangegeven. Deze normen gelden alléén bij zendingen binnen Nederland. Verzendingen naar het buitenland gaan altijd in overleg met de klant.

Retouren

Retourneren van artikelen is alleen mogelijk indien er mankementen aan het artikel zijn. Wij garanderen onze artikelen conform geldende garantiebepalingen, 24 maanden garantie na aankoop, mits door ons duidelijk anders is vermeld.

Mocht er onverhoopt toch een noodzaak zijn om een artikel te retourneren, dan dient u dat binnen maximaal 5 werkdagen  na ontvangst, schriftelijk of per e-mail aan ons te melden met een duidelijke opgave van de reden van retournering, dit kan aan ons e-mailadres, of per briefpost aan ons postadres. Special Products Holland / Postbus: 5047 / 4383 KA. te Vlissingen. Nederland. T.a.v. J.J.A. Torbijn (e-mail werkt sneller en directer).
Het artikel dient dan onbeschadigd en in nieuwe staat te zijn en in de onbeschadigde originele verpakking, de kosten van retourneren zijn altijd voor rekening van de koper.

Zonder onze bevestiging van ons voor retourzenden zullen wij de zending weigeren en komen alle hieruit voortvloeiende kosten geheel voor rekening van de koper!

U kunt dus alléén pas retourneren na de door ons bevestigde goedkeuring per e-mail hiervoor. U krijgt als de retour bij ons binnen is, zo spoedig mogelijk een vervangend artikel terug, meestal Franco-Huis mits anders door ons aangegeven. Retourzendingen zijn dus altijd voor rekening en risico van de koper, dus verzekerd verzenden is zeker aanbevolen, Special Products Holland behoudt zich het recht voor, om retourzendingen te weigeren, als het vermoeden bestaat, dat het artikel reeds is gebruikt, of niet in de originele verpakking wordt aangeboden.

Privacy

Wij garanderen, dat alle gegevens welke u bij ons heeft ingevuld, adresgegevens / e-mailadres / tel nr. enz. nooit door ons aan derden worden doorgegeven. Deze gegevens worden alléén door ons gebruikt om te factureren en te verzenden, mededelingen betreffende uw bestelling doen wij uitsluitend per e-mail, mits anders door u aangegeven. U ontvangt van ons nooit post en/of reclamefolders, tenzij u de voorkeur er aan geeft on bepaalde informatie per post te willen ontvangen.

Muziekinstrumenten bestellingen

Voor bestellingen van muziekinstrumenten gelden wat andere betalingsvoorwaarden en leveringsvoorwaarden als bij onze andere artikelen, vooral bij accordeons en harmonica’s, want meestal moeten die nog gebouwd worden en vaak speciaal gepersonaliseerd voor onze klanten.

Bevestigde orders aan ons door de klant zijn dus ook altijd 100 % bindend. Hier moeten wij genoodzaakt gebruik maken van de fabrieksnormen en die zijn als volgt:
Bij bestelling verlangen wij 50% van de totaalsom als betaling voor het bestelde instrument. Wij houden u echter goed op de hoogte van de vorderingen en de status van uw bestelde instrument. Als het instrument geheel klaarstaat voor verzending bij de fabrikant, dan pas betaald u de overgebleven 50% van het bedrag, het instrument komt dan binnen een paar dagen bij ons aan, wij zullen het nogmaals uitvoerig controleren en meestal persoonlijk aan u af komen leveren. Dat zullen wij ten alle tijden met u eerst afspreken. Dit altijd in overleg met u.

Bij de keyboards verzenden wij meestal direct, maar ook altijd in overleg met de klant, hiervoor geldt de normale vooruitbetaling zoals deze door ons zijn vermeld. Overigens moeten accordeon-keyboards ook altijd speciaal op bestelling gebouwd worden, dus op deze instrumenten is de 50/50 regeling ook van toepassing.

Garantiebepalingen

Wij respecteren de wettelijke garantie termijn van 24 maanden op nieuwe artikelen conform de geldende fabrieksgarantie ‘s van onze producten, mits anders vermeld. SPH garantiebewijs wordt meegeleverd. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten van gerenommeerde fabrikanten, waarmee wij ook mee in direct contact staan en dat doen wij ook al vele jaren lang. Het ontbreekt ons ook niet aan knowhow over onze producten, dat is ook een soort garantie om goed geïnformeerd te worden. Onze waterdichtheids-normen voor onze horloges zijn volgens DIN 8310 normen en deze zijn te vinden bij 'horloges' onder het artikel 'Waterdichtheid horloges Din 8310'. Deze waterdichtheids-normen zijn tevens de normen voor waterdichtheid, die wij ook bij onze garantie bepalingen gebruiken en gelden voor alle horloges uit de collectie.

Winkeliers en wederverkopers worden altijd direct vanaf de fabrikant geleverd tegen prijzen en conditie's van de betreffende fabrikant. Daar onze fabrikanten allen in het buitenland (binnen de EU) zijn gevestigd, betaalt u op het moment van import geen B.T.W. (0-Tarief), mits u natuurlijk in het bezit bent van een geldig Nederlands B.T.W. nummer, anders moet u de geldende B.T.W. van het land van levering betalen.

Hans Torbijn is uw directe gesprekspartner/adviseur van de fabrikant voor Nederland en ook bevoegd om de fabrikant direct te vertegenwoordigen, zoals reeds vermeld, tegen de fabrieks prijzen en leverings conditie's. Deze kunnen per fabrikant verschillen uiteraard.

Graag bij info aanvragen voor Groothandel-Agenturen uw K.v.K.- en B.T.W. nummer vermelden, zodat wij ook weten dat u handelaar bent.

Contact met ons contactformulier of per e-mail: spholland@hetnet.nl